Uusi vuosi, uusi mahdollisuus

Vuosi on vaihtumaisillaan ja uudet hyvinvointialueet ovat samalla aloittamassa tehtävänsä. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen työntekijöiden työnantajat vaihtuvat kunnista hyvinvointialueisiin. Asiakkaille muutos ei heti näy.

Edessämme on historiallinen uudistus, joka on saatu aikaan SDP:n johdolla. Uudistusta on moitittu kovin sanoin ja valitettavan usein niiden toimesta, joita on hyvinvointialueille päättäjiksikin valittu. Me kuitenkin uskomme, että tämä uudistus tuo meille uusia mahdollisuuksia huolehtia hyvinvointivaltion edellytyksistä – kansalaisista, jotka voivat hyvin.

Uudistuksen tarkoituksena on alun perinkin ollut palveluiden painottaminen ennaltaehkäisevästi. Tämä, jos mikä on suuri mahdollisuus. Turvaverkon nostaminen niin, ettei pudotus ehdi liian syväksi. Samaan aikaan on kuitenkin toki hoidettava myös erikoissairaanhoidon tarpeet. Panostukset ensimmäiseen näkyvät vasta ajan kanssa, joten nyt jos koskaan on uskallettava investoida ja huolehtia kansalaisistamme matalalla kynnyksellä. Tähän tarvitaan yhteistyötä ja tahtoa nähdä yksilön merkitys. Ihminen on paljon muuta kuin vain numero budjettitaulukossa. Ihminen, jokainen meistä, voi rakentaa hyvinvointia omalla toiminnallaan. Sen merkitystä ei pidä väheksyä.

Uusi vuosi on aina mahdollisuus, ainakin symbolisesti. Nyt vuoden vaihtuessa se on sitä konkreettisestikin.

Onnea vuodelle 2023!

Kommentit

Jätä kommentti