Arvot ja työt

Työura

Olen aloittanut työurani aikoinaan ravintola-alalla. Pääsin suoraan koulun penkiltä karaoke-emännän tehtäviin ja sen ohella tein myös tarjoilijan työtä.

Kun löysin nuorena aikuisena liikuntaharrastuksekseni TaeKwon-Don, syttyi halu tehdä jotain aivan muuta – ihmisten hyvinvointiin vaikuttavaa työtä. Opiskelin liikunnan ja ravitsemuksen alalta muun muassa kunto- ja kuntosalivalmentajan lisenssikoulutuksen ja myös muita liikunta-alan koulutuksia. Sittemmin olen suorittanut liikuntalääketieteen perusopinnot ja toiminut kansalaisopistoissa liikuntaryhmien ohjaajana.

Halu hyvinvoinnin edistämiseen johti lopulta hoitoalalle. Opiskelin lähihoitajaksi ja tein perushoitourani ikääntyneiden palveluissa ja osin myös varhaiskasvatuksessa keikkaillen. Näin jatkui muutama vuosi, kunnes hain opiskelemaan sosionomiksi ja sain opintoni suoritettua. Opintojen ohella tein ensimmäisen vuoden ajan kokoaikaista kolmivuorotyötä, joten työn ja opiskelun yhdistäminen tuli hyvin tutuksi.

Sosionomiksi valmistuttuani keräsin työkokemusta muun muassa vammaispalveluista, nuoriso-ohjaajana, kelan sopeutumisvalmennuksilla erityisesti ADHD- ja Asperger-perheiden kanssa vastuuohjaajana työskennellen sekä lastensuojelun avohuollossa sosiaaliohjaajana.

Lopulta löysin oman kutsumukseni työelämän edunvalvojana. Olen itse hoito- ja sosiaalialan tehtävissä joutunut tekemään pääasiassa sijaisuuksia ja määräaikaisuuksia ja niiden jälkeen vakituinen työ alan ammattilaisten etujen valvojana oli tervetullut ja merkityksellinen. Sydän toki vetää vielä myös sosiaalihuollon asiakastyöhönkin, eikä tulevaisuudesta koskaan tiedä. Työllisyyteen liittyvät kysymykset ovat itselleni ainainen kiinnostuksen kohde ja työllistymispalveluiden parissa voin nähdä itseni vielä myös tulevaisuudessa mahdollisesti työskentelevän.

Tällä hetkellä opiskelen YAMK-tutkintoa työn ohella. Arvioitu valmistumisaikani on 2024.

Luottamustehtävät

Kirkkonummen kunnanvaltuutettu 2021-

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuutettu 2022-

Kirkkonummen SDP valtuustoryhmän puheenjohtaja 2021-

Palvelut ja resurssit-lautakunnan jäsen 2022-

Perusturvalautakunnan jäsen, Kirkkonummen kunta 2021-2022

Elinvoimajaoston jäsen, Kirkkonummen kunta 2023-

Arvot

Minulle on tärkeää huolehtia siitä, että oikeudenmukaisuus toteutuu ja heikommista huolehditaan – se on velvollisuutemme. Meidän on huolehdittava siitä, että edellytykset osallisuuteen toteutuvat jokaisella. Vain osallisuuden kautta saamme pidettyä hyvinvointivaltiota yllä.

Olen aina ihmisen puolella. Jokaisella meistä on tarkoituksemme ja merkityksemme elämässä. Uskon positiivisuuden kierteeseen; siihen, että hyvinvointi synnyttää lisää hyvinvointia. Ihminen, joka voi hyvin jaksaa osaltaan levittää eteenpäin myös hyvää. Lapsilleni muistutan päivittäin kohteliaisuuden ja ystävällisyyden merkityksestä. Kukaan ei ole täydellinen ja huonoja hetkiä on jokaisella, mutta näiden avulla niistäkin pääsee yli.